27 Eki 2012

BAYRAMIN SONUNA GELDİK

Memleketim bir çok ilimizde olduığu gibi iş imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı yoğun göç veren iller arrasında ilk sıralardadır. Bu nedenle gurbette olanlar bayramlara özel önem verir ,
fırsat ve imkanları ölçüsünde doğup büyüdüğü yerlere gelir ölmüşlerinini kabirlerinde sağ  olanları ise  evlerinde ziyaret ederler.
 
İnebolunun panoramik görünüşü



Bayramın ikinci günü köyümün bayramıdır. Çevre köylerden ve büyük şehirlerden gelen misafirlar köy meydanında toplanır sohbet edilir öğle namazından sonra pilav ikramından sonra ev ziyaretleri yapılır,yaşlı ve kimsesizlerde unutulmaz. Gönülleri hoş edilmeye çalışılır.



bayram programı bittikten sonra üç gün önce yaptığım laktik asidin ikinci turunu yapmak üzere arılığa gittim bir kovanda aşagıdaki görüntüyla karşılaştım. Laktik asidin uygulamasında en çok dikkat isteyen şey her çıta çekilip ilaç püskürtüldüğünden ananın sıkıştırılması veya düşürülmesidir.
Bende dikkat etmeme rağmen ana muhtemelen aynı akibete uğramış. Belki böyle olduğuda  hayırlı oldu zayıf olan kolonilere takviye vermek için bir koanı feda edemiyordum.

 
 
Buralarda mumugile denilen ,Koca yemişler  olmaya başlamış


 
 Tabi bizde tadına baktık, hep arılarımız nektar alacak değiller ya.


Tüm dostlarımın daha nice bayramlara ailece mutlu bir şekilde ulaşmaları Allah (cc) dua edderim

1 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi evet bayram bitti. Köy gelenekleri çok güzel oluyor, bende çocukluğumda en çok sevdiğim gelenek, birisi öldükten sonra ailesi kesin can yemeği adı altında yemek verir tüm köy davet edilir, et yemegi ve helva ikram edilir, köyde olan için geçmişte bunlar öyle lüks olurdu ki anlatamam.

Arının anasını öldürmeyi başarmışın, keşke tüm müşterilerim senin gibi olsaydı demekten kendimi alamadım, sen bahar geldiğinde bol bol arı karıştırki ana arı verelim::))

Hayırlısı olsun bakalım.
Sağlıcakla kal.