27 Mar 2009

ŞEN GİTTİM, YASLI GELDİM

Gitmiş olduğum 10 günlük İnebolu seyehatimden malesef dönüşümde Memleketimizin yetiştirdiği güzide evlatlarından siyasetçi Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğünü ve ne yazıkki bu günde helikopterde bulunanların cesetlerine ulaşıldığı haberi ile yıkıldık.

Merhum Muhsin yazıcıoğlu ve beraberindeki hayatını kaybeden yolculara Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim.











15.03.2009 Günü çıktığım İnebolu yolculuğumu bu gün dönerek tamamladım.
yolculuğumgiderken genelde yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağış eşliğinde devam etti,










Karabük iline gelmeden önce eskipazar ilçesi yakınlarında malesef önümüzdeki aracın yoldan çıkarak takla attığına şahlit olduk. Allaha şükürler olsunki araçta bulunan 5 yetişkin ve iki küçük çoçuk'ta can kaybı yoktu. Bir kaç takla atan arac karşı şeride geçerek ters vaziyette durdu .İçerisinden insanları çıkardıktan sonra aracı düzelterek yol kenarına alarak yaralıları hastaneye götürdük.


Karabük İli demirçelik fabrikası her zamanki gibi yüksek maden eritme fırınları buhar ve kükürt dumanı salmakta idi.








ve Karabük ilini geçince bir dinlenme tesisiende mola verdik.












Tesisin hemen arka tarafındaki tarihi köprü dikkatimli çekti.









Bu köprüde bizim Kastamonuyu 40 km. geçtikten sonra küre ilçemizi geçip ersizlerdere köyünün girişindedir. Ortadaki kare şeklindeki yerde bir zamanlar köprünün tarihini anlatan kitabesi vardı fakat tarihi eser kaçakçıları onuda söktmüşler. kitabenin çalınışını 11-12 yaşlarında yine bir memleket seyehatimde otobüsün şöförü kitabenin bir gün önceki gelişinde yerinde durduğunu bu gün ise yerinde olmadığını bir başka yolcuya anlatırken şahid olmuştum.
40 sene sonra yine köprü yine ayakta ama kitabesinin yeri boş., Oradan her geçişimde bu olayı hatırlarım. Eskiden yeni köprü yapılmadan önce ulaşım ancak bir otobüsün zor sınabildiği bu köprüden yapılırdı.












İneboluya ulaşıp köyümüze akşam vakti gelince bir gün sonra arabadan getirdiğim planya tezgahını indirdim.











ve köye geldiğim zaman hemen bahçeye girip arıların durumuna bakıp bir resim çekmek oldu

fakat üç gün aralıksız yağan yağmur arıları kontrol etmeme imkan vermedi,











yağışlar yüksek yerlerde kar alçaklarda ise yağmur şeklinde devam etti,


ve nihayet 20 martta yuğmur durdu ve öğlenhava biraz olsun ısınınca babamın bu kovanda hareket yok dediği kovanı açtım bir avuç kadar arı kalmıştı nmiyetim başka b ir kovanla birleştirmekti fakat anayı görünce en güçlü kovanımdan kapalı gözlü yavrulu bir çıtayı arıları ile beraber koku ile takviye ettim. Aşağıdaki resimlerde az bir arı, kapalı gözlü yavru ve ana görülüyor.










yine pek hareket gözlemlemediğim 7 nolu ruşete baktım malesef hiç arı kalmamış ve sönmüştü.


Bu daha önce kaybettiğim Carniyolla beraber bu sene ikinci kayıbım oldu bakalım hava iyi ollunca diğerlerinide kontrol ettiğimde durum ne olacak .


evet ikili kovanın sol tarafındaki 7 nolu ruşetin durumu.

Hiç yorum yok: