28 Şub 2009

28 ŞUBAT VE OKSALİT YAPIMI

Bu gün 28 şubat ,

50 yıllık ömrü hayatımda;
27 Mayıs, 12 mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve en sonda 27 nisan 2007 darbe ve Muhturalarını gören biri olarak, halkın iradesine ve anayasal düzene müdahele niteliğinide olan muhtura ve darbelerin bir daha olmamasını diliyorum. (Daha çok şey söylenebilir ama bu hasas konuda bu temenni ile bitirmek istiyorum)



-------------------------------------------




Bu gün kovan önünde ölü arılara baktığımda kanatsız ölü arı görünce,iki sefer oksalit asit yapmama rağmen yeterli olmadığı kanatine vardım. Hava sıcaklığınında arıların salkımda olmasına elverişli olduğunu düşünerek oksalit hazırlayıp yapmaya karar verdim.

75 gr Oksalik asit + 1 litre su +1 kg toz şeker. orantısından yola çıkarak bu oranların 1/4 kadar karışımla oksalit yapmaya karar verdim.




kovan önünden aldığım kanatsız bir arı,


Büyütülmüş hali,





75 gr oksalitin 1/4' ü olan 19 gram oksalit,


1 kg toz şekerin (Sakkaroz) 1/4'ü 250 gr.


500 cc lik pet su şişesinin yarısı kadar su doldurarark 250 cc ılık suyun içine oksaliği ve şekeri karıştırarak eriyik karışımını elde ettim,



uygulama yapmak için bahce güzeli ruşetin kapağını açtım, şerbetliğe koyduğum 1 kg.fazla şerbeti bitirmişler ve yine koyduğum 1 kg kekide bitirmişlerdi. Yalnız poşeti kalmış, ::))
(Bu kek yanız invert şurupla koyu şekilde yapılarak pudra şekeri ile karıştırılıp içinde çok az kestane balı katılarak yapılmıştı ve arılar güzel tükettiler hiç dışarıya attıklarını görmedim.)
Ruşette durum böyleyse memleketimde verdiğim kekleri arılar çoktan bitirmiştir.... vah ki vah.











ve seri şekilde davranmayı çalışarak oksaliği her çıta arasına uyguladım. Bu arada bize göre ilk sıradaki çıta, kutu için hazırladrığım katlanırdır çıtada yavru olduğu için alamamıştım öyle kaldı fakat çıta aşağıya düşmüş hava soğuk olduğu için almadan hemen kapağı kapattım ancakta bu kadar resim çekebildim.




ve tavsiyelere uyarak bundan sonra şurup vereceğim. :)))


1 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Zafer abi.

Temenniler ve görüşlerine katılıyorum.