21 Tem 2009

MUTLU SON

Evet dostlar dün yaptığım larva transferinden sonra bu günkü kontrolümde sanırım 14 adet meme tutumuş. Demekki her şey usulune göre olursa başarılıda olunuyor.

Arıcılığa başladığımızın bu üçüncü senesinde bu aşamaya gelmemizde, bilgilerini bilerden esirgemeyerek katkı sunan tüm üstadlarımıza ve özelliklede iki Ali kardeşlerimize teşekkürlerimi bildirir Allah razı olsun diyorum ..







l

6 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Zafer abi böyle habermi olur. Ayıptır bakan bile bu oranda tutturamadı bu güne kadar:)))Adama nispetmi yapıyosun:))

Unknown dedi ki...

Zafer abi,
Söylenecek tek kelime;
(MAŞAALLAH) Tebrikler, Çalışmalarında başarılar dilerim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi çırak ustatyı geçmezse sanat ölürmüş. Maşallahın var, kim tutar seni.Doktorumda gaz veriyor ama eli enjektöre alışık olmadıgından kendiside iki Şekerli tutturmuş::))

Bu aralar beklenenelerden çok yüksek performans sergiliyorsun, nazar degmez inşallah.

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Çalışmalarınızdaki başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum.Maşallah tan başka söyliyecek söz bulamıyorum.Allah ürününüzün bereketini versin.Biraz geç oldu ama köyünüzün imamına selam söyleyin.Arıcılık kaçırılacak iş değil.Bende bir din görevlisi olarak yapılabilecek ve çalıştığımız köylere örnek olunabilecek yegane iş olarak görüyorum.Bence sizi değerlendirsin.Selam ve Saygılarımla...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi sepete arı koyacaksan bir an önce koy ve beslemeye al, yoksa zaman hızla tükeniyor.

Bir altta sormuşun bu işi nasıl yapacagım diye. Oradada cevap vermemişim dün akşamda gene arada kaynamış.

Sepete arı nasıl konulur sorusunun cevabı ilk olarak oğul konur. Bu mevsimdede oğul yok.

İkincisi ise gözüne kestirdigin bir kovanı sepete silkelemek olacak ve kovanın yerine sepeti koyacaksın. Bu işi yaparken akşam üzerini bekle. Neden dersen gece hepsi sepette oldugundan sabah işe giden geri başka kovana girmesin diye. Zaten işçi arılar bu işe çok şaşırıp en yakın kovanlara gidenler olacaktır. En iyisi ise kıyıda köşede tek bir kovan arın varsa onu silkelemeni öneririm.

Sepetin içine ilk olarak anaarıyı bulup silkelersen daha rahat edersin, ana varmıydı yokmuydu düşüncen kafadan silinmesi açısından. Anaarılı çıtayı sepete silkeledikten sonra seri olarak diger çıtalarıda silkeleyip, yavrulu ve ballı çıtaları diger kovanlarına dagıt. Sepetin içinede şurup püskürtürsen silkelenen arılar yerinden kalmayıp bogaz derdine düşerler ve silkelendimi bir daha havalanmayıp yerlerinde kalırlar. Başka bir detay yok.

Kolay gelsin, başarılarıyın devamını bekliyoruz. Bu yaşta ortalıgı duman ettin be ::)))
Kıskananlar olabilir haaaa.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,

Muhteşem hocam acemi şansı diyelim,
ayrıca bakana nisbet yapacak halimiz yok ama başarılı olmakta güzel ya :))

saim ve Unutmazsoy kardeşim temennileriniz için sağolun,


Ali kardeşim sepetle ilgili tarifini okumadan öncde zaten bu aakşam tarifindeki gibi yaptım yalnız anayı görmeden çıtaların hepsini silktim anayıda içeri aldıkmı ıbilemiyorun