24 Şub 2009

BİR ŞEYLER TERS GİTMEYE BAŞLADI

Bu gün Asım Kadıoğlu arkadaşımızla sanal ortamdan tanıdığımız Ümraniyede iş yeri olanYusuf Şimşak kardeşimizi ziyaret etmeye karar verdik. Ziyaret öncesinde 4 gündür bakamadığım ruşete bakayım dedim ruşetin önü ve ucma tahtası üzerinde bu güne kadar görmediğim ölü arılar vardı ve bir avuç kadardı. Asımın yorumu havalar soğuk olduğu için verdiğin kekten olabilir dedi ama bir iyi taraf varki sökülmüş yavru ölüsü görmedim.










3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi baharda ilk kek arıyı böyle yere seriyor. Ben eskiden bunu anlayamamıştım. Kış arılarını kek böyle gebertiyor işte. Keşke bunu arıcılar kendisi gözlemleye bilse. Bir kaç kovana kek bir kaç kovanada şurup verin ve kovanlarınızı izlemeye alın.

Geçenlerde Muhsin hocanın baharda arıya kek verirseniz arıların ipini çekersiniz dedigi hadise buydu.

Yavaş yavaş öğrenmeye devam::))

Arıcı 07 dedi ki...

Zafer bey kışdan yorgun çıkan arılar ilkbaharda keki kaldıramıyor.Çünkü:Ömrü dolmuş yaşlı işçiler...Çözüm:Bal yoksa veya zayıfsa birinci şurup koyu,sonra 1e 1 oranında 2-3 sefer...Devamı gerekiyorsa arının yavru atması için:1 kg şekere 1,25 litre su karışımından hafif vitamin takviyeli şurup en faydalı...Kek mi?Sadece bal hasadından sonra 1-1,5 kg halinde verilmeli o zaman arıyı yavruya teşvik ediyor...diğer zamanlar kek düşünmeyin...

mustafa aksungur Eğitimci - blog yazarı dedi ki...

zafer dostum meraba;
alibey ve hayati beylere aynen katılıyorum.bu kış ilk defa arılara kek ve invert şurup verdim.her iki yem de satın alma.invertten kovan başına 1 kg, kek olarak da 1 kg kadar belirli aralıklarla 250 gr lık parçalar halinde vermiştim.
gene ilk defa kovanlarımda %60 kış kaybı yaşadım.
bundan sonra bildiğimden şaşmam.
şu "gözlem kovanı" mm ölçülerine bir daha bakmanı istiyeceğim.
kolay gelsin
arınız bol, ürününüz bereketli olması dileklerimle.
hoşça kal.