12 Tem 2008

ALMAN KIZI DOĞDU

Dün alman kızlarının yumurtalarından yapılan ana memelerini, iki adet ruşeti yine ikiye bölerek birer çıtaya verip dört adet carniyol ana üretmek niyetiyle operasyonu yaptım. Bir çıtanın altındaki iki gurup ana memelerinin birini keserek diğer çıtaya verdim diğer ruşetteki iki çıtanın birinde hiç meme yoktu birinde ise iki adet memenin birini kafesledim. İyiki bu işlemi yapmışım çünkü bu gün yapyığım kontrolde ilk çıtadaki ana memesi gurubundan bir tanesi çıkmış ve diğer memeler bozulmuştu. Ana'da gayet güzel çıtada geziniyordu.Resimledim ama herhalde makinanın ayarı iyi değildiki bayağı bozuk çıkmış.İçlerinden kullanılablecek olanları yayınladım.Yarınki kontrolde işallah anayı daha güzel görüntüleme fırsatı bulurum.

















iki adet ruşet, ikisinide ortadan bölme tahtası ile bölünecek şekilde yaptım zaten ali kardeşimden aldığım ruşet ikiye bölünecek şekildeydi bir bölme tahtası ayarlamakla işi hallettim.













Bende bulunan diğer ruşetide ön ve arka tahtasına bölme tahtası için kanal açarak mdf kontrası ile böldüm. Üstte şerbetlik sınmadığı için çıta üzerinden kekle besleme yapıyorum.





Bir çıtaya tutturduğum ana memesi daha çıkmamıştı diğer çıtadaki ana memesi gurubunun memelerinin bozulduğunu gördüm dikkatli baktığımda
ananın çıtada gezdiğni gördüm ama resmler malesef iyi çıkmamış ama dikkatli bakılınca ana görülüyor




diğer ruşette iki çıtadada yalnız birinde iki adet ana memesi var bende bir tanesini kafesledim çıkınca diğer çıtaya vereceğim













2 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi hayırlı olsun ama bu kafesleme süper olmuş teşekürler.Bir arıda fazla meme varsa alınamıyorsa bu yöntemde memedeki anaarıyı korumuş oluyoruz.Bence harika bir yöntem.Bazen lazım olan meme petekteki telde oluyor,yada bitişik oluyor birini keseyim derken ötekide bozuluyor.Güzel bir şey daha öğrendik sayende.Ama daha güzel resimlemek lazım bunu.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

iltifatın için teşekkürler ali kardeşim, Üstad tarafından takdir edilmek güzel Patenti bana ait işallah not defterine bir artı çekersin artık.:))
Bu çıta üzerindeki açıktaki meme bu gün delinmiş ve içindeki larvada gelişmemişti bende kafesi çıkarttım.
Bu gün çıkan anada kesip diğer çıtaya verdiğim memedendi. Dediğin gibi meme tam telin üzerindeydi dikatlice aldım ama genede tereddüdüm vardı ama Allaha şükür sağsağlim çıktı.birde çiftleşirse tamamdır hareketli bir şey videosunuda yayınlalldım.