20 Oca 2009

YAZ'MI GELDİ NE

Filistinde Gazze'de yaşanan insanlık dramı tadımızı, tuzumuzu kaçırdı, bu nedenlede hiç keyyfim yoktu ve uzun zamandırda bloğumu güncellememiştim. Hoş haberde yapacak bir faaliyetimde yoktu ne kovan yapıyoruz nede çıta nede kek::))
bu gün istanbulda hava sıcaklığı 18 C. yer yerde 20 C.dereceyi buldu. Onun etkisiyle uyuşukluğumuz dağılır gibi oldu öyleki burnumun dibindeki her zaman gördüğüm fakat fark edemediğim gözellikleri görme fırsatım oldu. Malum bakmakla görmek arasında önemli fark var.
eve geldiğim, ikindi sonrasında bahçede bulunan bahçe güzeli ruşete açıp bakayım dedim bakın ne oldu.
İlk gözüme takılan açmış bir çiçek,










Allah Allah narlar bile olmuş ya, nasılda fark edememişim.






oysa burası her gün ekstradan girdiklerim haricinde yemek yemek için iki üç kere girdiğim evin mutfağı bu güne kadar hanımımla aldığımız çiçeğin açıp ve narın meyve verdiğini fark etmemiştim. Dedimya bakmakla görmek arasında çok fark var. Bu çiçek ve narlar bir marketten aldığımız ve fazla büyümeyen bir bitki ve nar tahminim genleriyle oynanmış yoksa sakısıda bu kadar küçük bir narın meyve vermesi ve meyvesininde küçük kalması bence olağan bir durum değil.
bu güzelligi paylaşmak istedim.



sonra ruşeti açacağım ya, belki balı az vardır düşüncesiyle,
elimdeki kabarmış peteğe,



şu benim meşhur karamelleşmiş invert keki ocakta kaynayan tencerenin altında bir miktar tutup yumşattım ve içinede bir miktar daha kaynamış su koyup biraz daha sıvı hale getirdim,






ve şurup şekline gelen keki peteği eritmeyecek sıcaklığa inince kaşıkla petek gözlerine doldurdum amacım açtığım zaman balı yoksa bu çıtayı ruşete koymak,
Şimidi diyen olurki ya kardeşim karamelleşmiş keki niye veriyorsun, evet ben biraz inat birisiyim.::))



şu anda zaten ruşetin üzerende şerbet kutusuna koyduğum kekin diğer yarısı var bunuda havaların soğuk olduğu zamanlar şerbetliğe çıkamazlar diye içeriye koyacağım,
bakalım bu kadar tartışılan invert( Üstelik karalmelleşmiş) kek arılara ne gibi zararı olacak,
eğer bu uğurda ruşetimi kaybedersem herhalde arı dostları bir iki çıta arı verirler,
(Çünkü istanbulda başka arım yok.)
işlem tamam,






arılar uçuştaydı, dışarıdan her şey normal




Ruşetin önü çakıl olduğundan arı ölülerini iyi takip edebilmek için kırık kiremit parçasını kovanın önüne koydum. arı ölüsü pek yoktu ama temizlik yaptıkları belliydi,




çıta aralarında arı görülüyor bir çıta çekip arıları inceledim mevcud iyi her çıta aralarında arı vardı bir çıta çekip resimledim ama eve geldiğimde resmi bulamadım bende anlamadım ne oldu işallah hava iyi olursa başka zaman çekip yayınlarım. Bal durumları di iyiydi bende şerbet doldurduğum çıtayı vermekekten vaz geçtim ve çıtayı başka zaman vermek üzere dondurucuya koydum


4 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

HATADA ISRAR EDENE DEGİL BİR İKİ ÇITA ARI, SİNEK BİLE VERMEM ONA GÖRE::))

BİLE BİLE NİYE LADES DİYEYİMKİ.?

d.m.t dedi ki...

Çiçeğinizin adı Calancho yada Kalanchoe dur. İthaldirler. Birkaç senedir piyasadalar. Çok gönülsüz bir çiçek.Yalın ve katmer formları var. Bizde de 5-6 rengi var.Ama aradan zaman geçtikçe kartlıyor ve fazla çiçek açmıyorlar. Bu yüzden arada budamak lazım.

Narınızın genleriyle falan oynanmış değil:)
Bu süs narı! Ben bildim bileli hep saksıda olur. Benimkide camda duruyor ve tomurcukta. Yakında narları gözükecek:)

Karamelleşmiş kek; üstelik içine sonradan su katıyorsunuz? Ve arılara vereceksiniz! Bu deneyin adı “ Arıları nasıl öldürürüz” olsa gerek!
Belki bir şey olmaz ama hayvanlara yazık; böyle yapmayın.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Zafer bey ; o yanmış şekeri lütfen arıya vermeyiniz.Yanmış şekerin arıya nasıl etki yapacağı belli.Sizin yaptığınızı yalnış yorumlayacak insanlar olduğunu lütfen unutmayın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

değerli dostlar üç günden bu yana Avrupa yakasında Fatihte olduğumdan son habere gelen yorumlara yeni bakabildim yorum gönderen arı dostlarına saygılar sunuyorum.

Konuya gösterdiğiniz duyarlılıktan ve ikazınızdan dolayı teşekkür ederim. Bende gereğini yaparak ilk fırsatta keki alacağım ama bu bazı arkadaşların arı vermeyecek olmasından değil. Ustalara duyduğum saygı ve demet kızımızın konuya duyayırlı yaklaşımından ötürü olduğunu bilmenizi isterim (üstelik Amerikayı yeniden keşfetmeyede gerekte yok :)))