26 Oca 2009

ÇIKMACIYA BİZDE GİTTİK

Uzun zamandan bu yana gitmeyi planladığımız çıkma tahta satan yere nihayet bu gün Asım, Gürol ve benim zamanımız müsaid olunca gidebildik FAtihli arıcı arkadaşımız Gürolla da buluştuk çünkü o kendisi marangoz işlerimizi yapacağı için tahtaları görmesi gerekiyordu ilk olarak taşdelendeki yere gidip tahtalara baktık sonra Sultanbeylideki yere gittik orada her kez işine yarayacağı tahtaları seçti. Duydukki oraya bizim istanbul ekibinden gelenlerde olmuş.::))

Bana kuluçkalık içinde tahta lazım olduğu için ilk uğradığımız yere gidip oradan kuluçkalık için tahta aldım .Daha sonra asım kardeşimizinde aldığı tahtaları arılığına bıraktıktan sonra ümrraniyeye döndük ve Gürolu Fatih'e uğurladım. Yarın kısmet olursa tahtaları dükkanına bırakıp işe başlıyacağız .
En güzel gelişmede asım kardeşimizin arılığının yanına 5-6 kovan koy demesi oldu kendisine çok teşekkiür ederim. Hem kendisinin yanında arcılığı öğrenir hemde
istanbulda eksikliğini hissettiğim bir arılığım olur.






Sultanbeylideki yerdeyiz. Gürol, Asım ve ben














aldığmız tahtaları arabaya yükledik daha sordada,





Taşdelendeki yere gittik burası sultanbeylindeki yere göre( Asım kardeşimizin yorumunda belirttiği gibi burasıda sultanbeyliye bağlı gölyet yolu üzerinde bulunan çıkma tahtacı imiş) 2-3 kat daha büyük bir yer istediğiniz her ebatta tahta var ancak sultanbeylindeki yerdeki tahtalar daha temizdiler. Ben buradan kuluçkalık ve üst kapak için su kontrası aldım.
Tahtalar dağ gibi,



alan çok büyük,





çalışanlar durmaksızın tahta temizliyorlar,

3 yorum:

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi malzemelerin ve arılığın hayırlı olsun.

Birde bundan sonra tahtacıya gidince içeriye arabayı sokma, hurdalığın içi çivi yuvası::))

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
ekipe başarılar

Unknown dedi ki...

zafer abi orasıda sultanbeyliye bağı mahalle gölet yolu uzerinde taşdelende değil