4 Oca 2009

DİLİMİZLE ZULME DUR DEMEK İÇİN

Bir siyasi partinin organize ettiği ve  100 adet sivil toplum örgütünün destek verdiği  çağlayandaki mitinge katılarak en azından  zulme karşı tepkimizi sloganlarımızla dile getirme fırsatı bulduk. Zira bu gün birlik günü olmalıydı ve yankılarıda o oranda güçlü olmalıydı, ve  öyle olduğunuda akşam el- cezire  başta olmak üzere dünya televizyonlarından izledik.

bu gün,

Etnik, Kültürel, Mezhepsel, siyasal ve ideolejik  faklılıklarımızı bir kenara bırakıp bu zulme ve 
sivil kıyıma dur demenin zamadır. 
 Yağmura rağmen 100.000'ler çağlayan meydanını hınca hınç doldurmuştu,
Filistinde, Gazzede çocukların başlarına bombalar yağarken yağmurun ne önemi vardıki. Belkide ondan şemsiye veya beraberimde getirdiğim  yağmurluğumu kullanmaya haya ettim.



miting alanını dolaşmak istedim ama bu izdihamdan mümkün değildi ancak kağıthaneye giden caddenin başına kadar gidebildim daha sonra nisbeten tekrar biraz daha rahat olan Florans Naytingen hastanesinin olduğu cadde tarafına gelerek mitingi orada izledim.Orası bile çok kalabalıktı  aşağıda durduğum yerden miting alanının ancak 1/4 kadarki kısmının videosunu izileyebilirsiniz.



Mitin sonrasında kullanılan pankartların bir kısmı duvarın dibine dizildi.




2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Bu toplumun zaten sicili bozuk Zafer bey,kendi peygamberlerini öldüren ,acımasız,insan sevgisi olmayan bu toplumun en kısa zamanda hakettiği cezayı bulmasını diliyoruz.Dünyanın hiçbir ülkesi kabul etmemiş bunları zamanında,demekki boşuna dışlanmamışlar.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

selamlar
burada partı martı onemli değil
hangi partiden yarar gördükki zaten
insanlar ölüyor
insanlık oluyor
yılbaşında
happy bortday
diyen yurt dışındaki yabancı arıcı dostlarımız
bu zülüme acaba dur dedimi
ben bunu merak ediyorum