20 Şub 2008

ÇİFTLEŞTİRME KUTUSU YAPIMI

Soğuk kış günlerinde katlanır çıta imalini bitirip ve hazırıda balkonda kirlenmişken bu hızla çitleştirme kutularınıda yapayım dedim. Hanımıda balkonu temizleme şartıyla ikna ettik ::)))

Aldığım iki plaka stroforu kafamda tasarladığım ölçülerde keserek yapıştıma işlemine geçtim düşündüğüm yapıştıma işlemi başarılı olmayınca denediğim bir kaç malzeme içinden en uygunu bir zaman başka bir işte kullandığım polyesterden (fiber malzemesi) artan ı kullandım her ne kadar stroforla reaksiyona girerek biraz eritsede sonuç mükemmeldi. (kameranın tarihini ayarlamayı gene unutmuşum.)





aldığım iki plaka strofor

dıştan dışa 340X220X230 mm ebadında bir kutu oluşturacak şekilde kesildi


Kesilen parçalar birleştirildi







Yaptıtğımız katlanır çıtaların duruş şekli ve arka taraftaka bölmeyide yemlik olarak kullanmayı düşünüyorum şu anada demonte vaziyetteler,









Yine başka maksatla aldığım fakat beğenmeyerek kullanmadığım yarı şefaf bakalit malzemeden yaptığım üst örtü tahtası biraz flu olsada içerisini görerek arıların hareketlerini izleyebileceğim.









Yaptığım işlerden artan malzemeleri atmam bu yüzdende evde biraz sorun çıkar, ama gün gelip lazım olunca bu alışkanlığımın değeri anlaşılıyor. Tek zararlı tarafı bunları koyacak yer sıkıntısı ve ileriye doğru çöp ev olma riski .::))) Muhteşem hocama bir görünsemmi acaba.::)))


Evet yine bir işimden artan ve bodrumda iki sene bekleyen OSB denilen sıkıştırılmış talaştan imal edilen malzemeden kapaklarını yaptım












Kapaklarınıda stofordan yapmayı düşünüyodum ama başka malzeme bulunca bu malzemelerden bir adet daha kutu yaptım





OSB üçtanesine yetti diğerinin kapağınıda örtü tahtasından yaptım kontradan güzel oldu ama elimde melzeme yok






sonuçta dört adet çiftleştirme kutum oldu.Dışınıda boyadıkmı tamamdır





eksikleri varsa önerilernizi bekliyorum,




1 yorum:

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Zafer abi guzel olmus eline saglik.