25 Oca 2008

BİRAZDA GEMİ MAKETİ

19 YÜZYIL YÜK YELKENLİSİ

Aşağıdaki yelkenli doksanlı yıllarda yaptığım ilk maket. Çıraklığım diyebilirim. evimin bir köşesinde duran bu yelkenli zamanla gerek meraklı eller, gerek temizleme esnasındaki uğradığı hasar ve kaza sonucunda hasara uğradığından tekrar bir gözden geçirerek tamir ettim ve bloğunda ismine uygun olarak birazda gemi maketi yayınlayayım dedim. Diğer bloglarda arıcı arkadaşların yazılarını ltakip etmeğe çalışıyorum. Benim arılarım memlekette olduğundan arılarım hakkındaki izlenimlerimi aktaralıyorum. İnşallah yarın kısmetse bir haftalığına gideceğim.Arılarımın durumunu merek ediyorum. Havalar elverirse kontrollerini yapıp kek verip döneceğim. İnşallah sağ ve sıhattedirler;

Yaptığım yelkenli gemilere genelde yelken takmam çünkü yelkenler geminin detaylarını kapattığı gibi bazende hoş bir görüntü olmuyor,

18 yüzyıl sonları ve 19 yüzyılda yük taşımacılığında kullanılan bu yelkenli tipi ayını zamanda, zamanın korsanları tarafından küçük olması ve manevra kabiliyetinin büyük gemillere oranla daha seri olması dolayısı ile saldırı gemisi amaçlıda kullanılmıştır.















2 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Zafer bey hastalıklar çoğalınca zaman kalıyormu maket ve arı çok zevkli oluyorki zor olmasına rağmen vakit ayırabiliyorsunuz,ama gemicilik ve maket eskide kalıyor,şimdi revaçta olan arıcılık sanırım.Her iki uğraşınızdada Allah yardımcınız olsun,başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Sayın İlhami bey selamlar,
güzel ve samimi temennileriniz için teşekkür ederim.İnsan sevdiği ve zevk aldığı şeylerle meşgul olunca zaman ayırabiliyor. Ama dediğiniz gibi arıcılık şu anda biraz daha ön planda ve öğrenmeye çalışıyorum.