27 Ara 2011

BEYKOZ- AKBABA- KARTAL -HATTI

25 Aralık 2011 günü akbaba köyünde bu senenin kestane balı festivali, konferans ve ana arı yetiştiriciliği kursunu bitiren dostların sertiikalarını alma töreni vardı,

açıkcası öğleden sonra işim olduğu için gidip gitmeme arısında kararsızdım ama orddudan gelen Ordu arıcılık araştırma enstidüsü başkanı sayın Feyzullah Konak hocamızı Fatihten alıp Konferansın olduğu beykoz Akbaba köyü'ne getirme görevi bana verilince hocamı getirip öğlenden sonra dönerim niyetiyle hocamızla beraber saat 09:30 civarında konferansın olduğu salona ulaştık.

Program 10:30 gibi başladı ve dostlarla beraber buluşma derken saatime baktımki 14:00 olmuş vaktin nasılgeçtiğini anlamadım. Artık olan oldu toplantının sonuna kadar kalayım dedim.ve çok güzel bilgiler eedindim ve doslarımın bu mutlu gününde beraber olmak iyide oldu..



bu günde; daha önce haberini yaptığım gibi ilçe tarıma giderek arılarımın tesbiti ve işletme numarası almış idim. Daha önceden sanal dan tanıdığım birlik başkanımız Onur Çilenk beyle toplantıda karşılamış ve hazırladığım evraklarda bir eksik olup olmadığını kontrol etmesini istedim. evrakların tamam cevabını alınca bu gün kartaldaki birliğe giderek işlemlerimi gerçekleştirdim..



Ordu ili Arıcılık Araştırma Enstitüsü müdürü sayın Feyzullah KONAK Bey konferans verirken





Feyzullah Konak hocamız Ordudan beraberinde Enstitülerine yurt dışından son gelen suni tohumlama aletinide getirmiş ve sanayici sadri abimizin yaptığı aletle karşılaştırma imkanımız oldu. Bu anlamda sadri abimiz yurt dışında 5000 avro olan bu suni tohumlama aletini imal etmek le türkiye arıcılığına büyük hizmet ettiği kanısındayım zira bu aleti kullanacak kişiler çok daha ucuz maliyetle elde edebilecekler.






birlik başkanımız sayın Onur çelenk beyle hazırladığım evrakları inceliyoruz. Bu resimleri arıcı dostların bloklarında aflarına sığınarak aldım.işallah kızmazlar.




ve günün sonanda Beykoz sosyal tesislerinde yemekteyiz.




İSTANBBUL ARICILAR BİRLİĞİNE GİDİŞ.



Bugün saat 14'de arıcılar birliğinde bulunmak üzere evden çıktım en kolay ulaşım metrobusle kadıköy söğütlüçeşme oradan banliyö treni ile kartala gitmekti öylede yaptım gayet kolayda oldu.



söğütlü çeşmede teren istasyonunun yanında gördüğüm bu nostaljik vagon beni eskilere götürdü.Bunların son versiyonlarını çocukluğumda işler vaziyette görmüştüm.







birliğe varınca asım kadı oğlu' da oradaydı birliğimizin çatalcadaki yeni sosyal binasının boya ve badanasına yapmakta







birliğimizin yönetim kurulu üyelerinden sayın Niğmet Çavuşoğluda oradaydı arıları şu an bodrumda bulunuyor biraz kayıp yaşamış ama şu an durumları iyiymiş




yine mamarmara adasında arıcılık yapan bir abimiz adı sanırım arif beydi







işlemler tamamlanınca AKS belgemi sayın birlik başkanımın elinden aldım Asım kardeşimede bir resim alda hatıra kalsın.dedim.




bundan sonra iş, istanbulun bana yakın oraman arazisinin için ormandan bir yer tahsisini istemek bu konuda birlik başkanımda yardımcı olacağına söyledi kendilerine teşekkür ediyorum.







Gerçekten türkiye arıcılığı ve arıcıları için bir şeyler yapmaya çalışan dinamik bir kişi. Tabi bu gibi kişi ve kurumlarımıza destek vermeliyiz. Bizim bir hastalığımız seçtiklerimizi seçildikten sonra yalnız bırakıyor olmamız,, inşallah arıcılar olarak böyle çalışkan ve bir şeyler yapmak isteyen başkanlarımıza hep birlikte sahip çıkar destek veririz..



AKS belgemi ve plakalarımı aldım haydi hayılısı






13 Ara 2011

ARICI DOSTLARLA BURSA ORHANELİ GEZİMİZ

Kış olunca arıcıların işleri rolantidedir, bu zamanı değerlendirmek için sanal ortamda tanıştığımız arıcı arkadaşlarımızla tanışma imkanı bulduğumuz gibi yeni arıcı dostlarımızlada buluşuyoruz.
Bu seneki gezimiz Bursa orhaneli ilçesinde Fatih arkadaşımızın köyü ve arılığı idi zaten gezimize katılan bir çok arkadaşımızın bloğunda bununla ilgili haberleri göreceksiniz. Ben kısaca bahsedeceğim;

Gezimizdeki gurubumuzda, her meslek gurubu ve yörelerimizden olmak üzere. Köylüsü, işçisi, memuru, şirket yöneticisi, doktoru, hakimi var. Ama olmayan şeylerde vardı. Gurur,kibir,benlik, daha çok bilirim yoktu. En acemi arıcısından en kıdemlisine kadar herkezin gürüşleri dinlendi ve çok güzel bir paylaşım oldu. Bu gezimizi organize eden Namı değer Bakanımız, Ali Türk kardeşime ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Gezimiz sabahın erken saatinde buluşmamızla başladı öyleki 06:30 da gebzeye ulaşıp
ekiple buluşma ve topçular , Eskihisar arabalı vapurunda kahvaltı ve Bursa Orhaneline varış.

Orhaneline gelince Buluşmamızın toplu hatıra fotoğrafı her zamanki gibi çekildi,

Arılığa gidiş ve salep ikramından sonra,








Suni tohumlama aletinin nsaıl çalıştığı ve uygulama konusunda aleti imal eden Sadri Demirci abimiz ve Ali Türk kardeşimiz bilgi veririken,
















daha sonra bahçede dostlarla ikili sohbet ve yemekten sora,














Toplu olarak ateşin etrafında sobet gezimizin en güzel anlarıydı.Sohbette arıcılık anıları bilgi ve deneyimlerin anlatılması ve fıkralar eşliğinde akşamın nasıl olduğunu anlamadık. Böyle gezilerin devam etmasi dileği ile Bizleri en güzel şekilde ağırlayan Fatih kardeşimize ve ailesine teşekkür ederiz.