24 Ara 2008

ZARURİ BİR AÇIKLAMA

Dün akşam uzun zamandır görüşemediğimiz ist.Bal Üreticileri birlik Başkanı sayın yalçın sezer beyle MSN sohbet ettik. Sohbetimizde bir ara konu kek ve dolayısı ile invert şurubada geldi ve kendilerinin bu konuda görüşlerini almak istedim.

Fakat msn sohbetimizi birilerine mesaj verircesine yayınlaması ve bunuda benim üzerimden yapması beni rahatsız etti. Çünkü malesef arıcı ustalar arasında sebebini çözemediğim nedense bir rekabet ve çekememezlik var gibi oysa benim gibi işe yeni başlayanlar bilgimizi artırmaktan başka bir amacımız yok. Ve kendilerini arayarak durumu izah ettikten sonra yazıyı yayından almasını istedim fakat almak yerine ismimi değiştirerek tekrar yayınladı. Oysa rahatsız olmamın sebebi ismimin çıkması değil "acı yemedimki midem yansın" benim rahatsız olduğum konu benim üzerimden başkalarına mesaj gönderilmesi idi,

Sayın arkadaşlar bloglar adı üzerinde günlüklerimiz. yaşadığımız deneyim ve tecrübelerimizi anlatıyor, birbirlerimizden haberdar oluyor ve güzel dostluklarda kuruyoruz. bu anlamda ben bloglardan çok şey öğrendim. ve öğrenmeyede devam ediyorum. Tabiki bloglarda yazılanlar hepsi doğru değildir ve denemeyle doğruluğu anlaşılacaktır. Dolayısı ile isteyen tatbik eder sonucuna katlanır isteyende uygulamaz.

Ayrıca ben bu ayda arılarımın yanına belkide mart ayına kadar gidemeyeceğim için bilerek ve sonucuna katlanarak keki verdim bunuda bir çok arıcı arkadaşımla msn de paylaştım. Ve invert şurubuda Ali şekerli abimizin bloğunda tarif ettiği şekilde yaptım bir sorum olmadı ama son yaptığım invert kek bilerek biraz fazla kaynatınca tamamen benim hatam sonucunda karamelleşti. Dolayısı ile tamamen benim hatamdır ayrıca ben invert şurubun evde kendimizin yapabileceğine inananlardanım.

lütfen hiç bir kimse bir başkasını kullanarak başkalarını karalamaya kalkmasın.

saygılarımla..

4 yorum:

Şükrü KOCA dedi ki...

Zafer Abi biz bloglardan arıcılık adına çok fazla bilgi öğrendik. Kendilerine arı uzmanı diyenler burada katkı yapmadılar. Öyle olunca da bazen yanlışlar yapmış olabiliriz. Ama bütün bu yapılanlar arıcılık adına iyi birşey yapabilmek içindi. Şimdi geriye dönüp baktığımızda ilerlemiş olduğumuzu görüyoruz. Onun için yanlış yapmaktan korkmayacağız. Bize çok faydası olmadığı halde yanlış yaptığımızda karşımıza geçip gülenlere takılmadan devam edeceğiz. Bir zamanlar anaarı üretimi için aynı eleştiriler geliyordu. Bugün herkes üretiyor. İnvert şurup ise anaarı üretmekten daha kolay. Ayrıca anaarı üretmemizi eleştirelenlerden alınan anaarılar çok mu iyiydi.Sinek kadar. Benim aldıklarım öldü. Onun için kendimizi geliştirmek için yeniliklere açık olacağız.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
Bahse konu olan diyalogları bende okudum.Lakin bunda tepki alabilecek bir mevzuu görmüyorum.Şahsımda arı dünyasına yeni adım atmış birisi olarak kek konusunda bazı terddütler yaşamıyor değilim.Ama kışın arılarıma kek vermeyi de düşünmüyorum.Bu konuda Ali Türk ve diğerlerine katılıyorum.
Fakaat ; işin birde sizin değindiğiniz yönü var.Arıcılar en ufak muhalif bir tepkiye inanılmaz refleks gösteriyorlar.Bunu anlamakta zorlanıyorum.Biz eleştirilere katlanamadığımız zaman onlara yorum bölümlerinde sansür uygulamaya devam ettiğimiz müddetçe mutlak doğrulara çok zor ulaşırız.Senin dert yandığın mevzuya bende sayfamda senden birkaç gün önce değinmişti.Umarım bizi anlarlar.

hasbi akyol dedi ki...

selamun aleyküm______
zafer bey dün akşam bloğumu ziyaret edip mesaj bırakmışsınız .bende burdan size teşekkür ediyorum.ayrıca giresuna yolladığınız slm,ı aldım ilettim.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Zafer abi, bende söz konusu yazıyı okudum.Ancak o kada tepki verilecek bir durum göremedim.Bence bilgi paylaşımı bir şekilde olmalı.Sizin şahsınza yapılan olumsuz bir tavır yok, Ali abi içinde yok bence.Bu tür tartışmaları sürtüşmeleri artık bir yana bırakmalıyız.
Bilgilerinden azami derece faydalanabileceğimiz üstadlarımızında daha barışık bir internet ortamında bizlere öncülük etmeye devam etmelerini diliyorum.
Kavga gürültüyle bir yere varamayız,Arıcılık dünyasında bilgi birikimiyle hemen herkes hakkettiği koltuga oturacaktır.
saygılar.